O meni

Pozdravljeni!

Moje ime je Maruška.

Od nekdaj so me zanimale zadeve srca in ni mi bilo težko vedeti že pri rosnih letih, da želim početi nekaj, kar bo hranilo mojo radovednost. Čeprav introvertirana in visoko senzitivna, sem se že kot najstnica vključila v prostovoljstvo, saj sem želela biti v stiku z ljudmi in so-ustvarjati. Kot prostovoljka sem delala z otroki in mladostniki, kasneje tudi z mladimi odraslimi iz različnih krogov življenja in z različnimi izkušnjami.

Ves čas je prevladovala želja po raziskovanju tistih globljih vprašanj življenja in pot me je po študiju socialne pedagogike zapeljala na program zakonskih in družinskih študijev – smer zakonske in družinske terapije. Po zaključenem magistrskem študiju sem se vpisala na podiplomski študij izpopolnjevanja iz zakonske in družinske terapije. Danes opravljam psihoterapevtsko delo, vodim predavanja, skupine in delavnice, ustvarjam spletne programe za senzitivne in kot kandidatka za doktorski naziv preučujem senzitivnost senzornega procesiranja. Pri svojem delu nenehno sledim spremembam in novostim na psihoterapevtskem področju in redno pridobivam dodatna znanja tako doma kot v tujini.

Moj osnovni namen je poglobljeno raziskovanje in ozaveščanje o visoki senzitivnosti ter nudenje podpore senzitivnim, intuitivnim in ustvarjalnim posameznikom. Želim ponuditi znanje in orodja za negovanje senzitivnosti, predvsem pa razumevanje, ki ga senzitivni v prvi vrsti potrebujemo od samih sebe.